Moduulit
Digipiirturin etälataus
Digipiirturin tiedot ovat lakisääteinen velvoite, mutta niiden käsittelyn ei enää todellakaan tarvitse olla manuaalista säätöä ja kortinpyöritystä. Kihon Digipiirturin etälataus -moduuli siirtää kuljettajakorttien ja ajopiirtureiden tiedot automaattisesti järjestelmään ilman, että kuljettajan tai työnjohdon tarvitsee tehdä yhtään ylimääräistä. Eli korttien pyörittelyn voi jättää illanistujaisten korttirinkiin.
Yrityksille, joilla on useita kuljettajia ja ajoneuvoja, tämä tarkoittaa merkittävää ajansäästöä ja täyttä varmuutta siitä, että kaikki lakisääteiset tiedot ovat ajallaan tallessa sekä suoraan valmiina tarkastuksia, laskutusta tai raportointia varten. Digipiirturin etälataus on ihan päällikkö ratkaisu, kun hommat halutaan tehdä just eikä melkein.

Käsin lataaminen on historiaa – nyt piirturitiedot liikkuvat automaattisesti
Ei enää lukijan kanssa autojen metsästystä. Kaikki tapahtuu Kiholla automaattisesti taustalla. Etäluku täyttää viranomaisvaatimukset (esim. Traficom, EU-asetukset), ja mahdollistaa sen, että työnjohto voi keskittyä oikeasti johtamiseen, ei datan perässä juoksemiseen.
Kuljettajan tunnistus tapahtuu suoraan hänen omasta piirturikortistaan, ilman ylimääräisiä leimauksia tai tunnisteita. Tämä tekee esimerkiksi ajotavan seurannasta tarkempaa ja varmistaa, että jokainen ajosuorite kirjautuu oikealle kuljettajalle automaattisesti. Lisäksi piirturitiedon pohjalta voidaan muodostaa työaikakirjaukset Kihoon.
Näin digipiirturin etälataus toimii käytännössä
1.
Data siirtyy automaattisesti talteen
Kuljettaja hyppää ajoneuvoon ja lähtee liikkeelle, hoitaa päivän hommat ja lopettelee, kun aika on. Digipiirturin tiedot siirtyvät automaattisesti, eikä hänen tarvitse tehdä mitään sen eteen.
Esimerkki: Päivän päätteeksi yrityksellä on kaikki lakisääteiset tiedot tallessa ilman yhtäkään ylimääräistä toimenpidettä.
2.
Lakisääteiset lataukset tapahtuvat ilman vaivaa
Manuaaliset kortinlataukset ja fyysiset tarkistukset jäävät pois. Etälataus huolehtii, että tiedot siirtyvät oikeaan aikaan, ja ne säilyvät järjestelmässä varmennettuina.
Esimerkki: Piirturitietojen tarkastuspyyntö tulee viranomaiselta. Tiedosto on saatavissa suoraan Kiholta ilman kissojen ja koirien kanssa etsimistä.
3.
Kuljettajan tunnistus
Kun kuljettaja vaihtuu, uusi kortti tunnistetaan ilman ylimääräistä vaivaa. Tieto ajosuoritteesta päivittyy saman tien oikealle henkilölle.
Esimerkki: Aamuvuorossa ollut kuljettaja luovuttaa auton iltavuorolaiselle. Kumpikin suorite kirjautuu oikein, ilman manuaalista kirjausta.
4.
Yhdistä ajotieto muuhun operatiiviseen dataan
Kun piirturitiedot yhdistyvät ajopäiväkirjaan, työajanseurantaan ja kaluston käyttöön, voidaan seurata kokonaisuutta kustannuksista tehokkuuteen.
Esimerkki: Ajoneuvon käyttöaste ja kuljettajan työaika analysoidaan yhdessä, ja BI-raportointi näyttää, missä on vielä tehostamisen varaa.
Piirturin etälataus tekee työnteosta sujuvampaa ja tiedosta luotettavampaa
Ajoneuvojen data siirtyy Kihoon täysin automaattisesti. Piirturitiedot ovat sen jälkeen myös tallessa Kihossa, josta ne löytyvät heti, kun on tarve. Ja tämähän helpottaa merkittävästi tietojen hallinnointia, mutta sen helppous on samalla myös osa ajoturvallisuutta, vastuullisuutta ja tehokkuutta.
Kihon Digipiirturin etälataus toimii saumattomasti yhdessä muiden Kihon moduulien kanssa. Erityisen tehokkaaksi kokonaisuudeksi asiakkaamme ovat kokeneet sen, kun se laitetaan pelittämään yhdessä Ajopäiväkirjan, Työajanseurannan ja Kalustonhallinnan kanssa. Silloin pystytään vastaamaan kysymyksiin, kuka ajaa, mitä ajetaan, miten, milloin ja miksi.
Kun piirturitiedot liikahtavat automaattisesti, säästyy aikaa, virheet vähenevät ja koko ajoneuvokaluston hallinta paranee. Onhan se Kiho ihan päällikkö sovellus.
Mihin ajopiirturijärjestelmää tarvitaan?
Digitaalisen ajopiirturijärjestelmän tarkoituksena on edistää liikenneturvallisuutta, taata tasavertaiset kilpailuolosuhteet kuljetusyritysten ja -muotojen kesken sekä parantaa kuljettajien työoloja. Digitaaliset ajopiirturit ovat pakollisia kaikissa EU-maissa ja ne ovat käytössä myös AETR-sopimusvaltioissa.
